Diyet Ara Öğün Tarifleri 3

 





Karabuğday Patlaklı Toplar

 

4 Adet karabuğday patlağı (35gr.)

2 Tatlı kaşığı bal

1 Tatlı kaşığı kakao

10 Adet sıcak suda bekletilmiş İran hurması

Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Hindistan cevizi rendesi hariç tüm malzemeyi rondodan geçirin. 10 Parçaya ayırıp, toplar haline getirin ve hindistan cevizi rendesini bulayın. Birkaç saat bekletin.


Muz Kremalı Yulaflı Krep

 

Krep hamuru için:

20gr. Yulaf unu

1 Yumurta

5 Yemek kaşığı süt

1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Kreması için:

30gr. Labne peyniri

1 Tatlı kaşığı bal

Yarım muz (yumuşamış)

Tarçın

Ayrıca:

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Küçük bir kâseye, tüm krep hamuru malzemesini koyup karıştırın. 1 tatlı kaşığı sıvı yağda arkalı önlü pişirin ve soğutun. Kremasını hazırlamak için, küçük bir kâseye tüm krema malzemesini koyun. Çatalla muzu eze eze karıştırıp pürüzsüz hale getirin. Krepin yarısına kremayı koyun. İstediğiniz şekilde katlayıp servis yapın.


Muzlu Diyet Pankek

 

1 Adet yumuşamış muz

1 Yumurta

20gr. Tam buğday unu

3 Yemek kaşığı süt

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

1 Tatlı kaşığı bal

Yapılışı: Muzu çatalla ezin. Sıvı yağ hariç, tüm malzemeyi küçük bir kâseye koyup karıştırın. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Tavaya birer yemek kaşığı, pankek hamurundan dökün ve arkalı önlü pişirin.

 

 

 

Yorumlar