Karabuğday Patlaklı Toplar
4 Adet karabuğday patlağı (35gr.)
2 Tatlı kaşığı bal
1 Tatlı kaşığı kakao
10 Adet sıcak suda bekletilmiş İran hurması
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Hindistan cevizi rendesi hariç tüm malzemeyi
rondodan geçirin. 10 Parçaya ayırıp, toplar haline getirin ve hindistan cevizi
rendesini bulayın. Birkaç saat bekletin.
Muz Kremalı Yulaflı Krep
Krep hamuru için:
20gr. Yulaf unu
1 Yumurta
5 Yemek kaşığı süt
1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Kreması için:
30gr. Labne peyniri
1 Tatlı kaşığı bal
Yarım muz (yumuşamış)
Tarçın
Ayrıca:
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Küçük bir kâseye, tüm krep hamuru
malzemesini koyup karıştırın. 1 tatlı kaşığı sıvı yağda arkalı önlü pişirin ve
soğutun. Kremasını hazırlamak için, küçük bir kâseye tüm krema malzemesini
koyun. Çatalla muzu eze eze karıştırıp pürüzsüz hale getirin. Krepin yarısına
kremayı koyun. İstediğiniz şekilde katlayıp servis yapın.
Muzlu Diyet Pankek
1 Adet yumuşamış muz
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
3 Yemek kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı bal
Yapılışı: Muzu çatalla ezin. Sıvı yağ hariç, tüm
malzemeyi küçük bir kâseye koyup karıştırın. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın. Tavaya
birer yemek kaşığı, pankek hamurundan dökün ve arkalı önlü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder