Çikolatalı Pasta

 


Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

1,5 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

1,5 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı kakao

4 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Ayrıca:

2 Su bardağı süt

1 Paket krem şanti

1 Adet kakaolu pastaban

Damla çikolata

Antep fıstığı

Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: 1 Su bardağı sütü ve krem şantiyi bir kâseye alıp mikserle çırpın ve buzdolabına kaldırın. Kremayı hazırlamak için tereyağı hariç, tüm malzemeyi küçük bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ilave edin ve ara ara karıştırarak soğutun. Pastabanın alt kısmını yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine soğumuş olan kakaolu kremayı koyup yayın. Damla çikolata ve Antep fıstığı serpin. Dilerseniz muz dilimleri de koyabilirsiniz. Üzerine pastabanın üst kısmını koyun ve yarım su bardağı sütle ıslatın. Pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın ve hindistan cevizi rendesi serpin. Buzdolabında bir gece bekletin, üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

 


Yorumlar