Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1,5 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı kakao
4 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Ayrıca:
2 Su bardağı süt
1 Paket krem şanti
1 Adet kakaolu pastaban
Damla çikolata
Antep fıstığı
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: 1 Su bardağı sütü ve krem şantiyi bir kâseye
alıp mikserle çırpın ve buzdolabına kaldırın. Kremayı hazırlamak için tereyağı
hariç, tüm malzemeyi küçük bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan
alıp tereyağını ilave edin ve ara ara karıştırarak soğutun. Pastabanın alt
kısmını yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine soğumuş olan kakaolu kremayı
koyup yayın. Damla çikolata ve Antep fıstığı serpin. Dilerseniz muz dilimleri
de koyabilirsiniz. Üzerine pastabanın üst kısmını koyun ve yarım su bardağı
sütle ıslatın. Pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın ve hindistan cevizi
rendesi serpin. Buzdolabında bir gece bekletin, üzerini istediğiniz gibi
süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder