Yalancı Ekmek Kadayıfı Tatlısı

 


Hamuru için:

3 Yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım çay bardağı süt

1,5 Su bardağı un

1 Paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

Şerbeti için:

3 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

Kreması için:

3 Yemek kaşığı un

2 Yemek kaşığı şeker

2 Yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi rendesi

1 Paket vanilya

2,5 Su bardağı süt

Üzeri için:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt

Yapılışı: Tatlının şerbetini hazırlamak için, 3 su bardağı şekeri tavaya alın ve şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırın. 3 su bardağı suyu ilave edin. Şeker taşlaşıp eriyene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kremasını hazırlamak için, tüm krema malzemesini küçük bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. 1 Paket krem şanti ile 1 su bardağı sütü mikserle çırpıp, buzdolabına kaldırın. Kekini hazırlamak için, şekeri ve yumurtaları bir kâseye alıp iyice çırpın. Sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlanmış 33 santimlik bir tepsiye, kek hamurunu döküp fırında pişirin. Sıcak kekin üzerine soğuk karamelli şerbeti dökün. Tatlı Soğuyunca, kremayı mikserle 1-2 dakika çırpın ve tatlının üzerine döküp yayın. Tatlının üzerine krem şantiyi döküp yayın. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar