Hamuru için:
3 Yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
1,5 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Kreması için:
3 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi rendesi
1 Paket vanilya
2,5 Su bardağı süt
Üzeri için:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Yapılışı: Tatlının şerbetini hazırlamak için, 3 su
bardağı şekeri tavaya alın ve şeker karamelize olana kadar sürekli karıştırın.
3 su bardağı suyu ilave edin. Şeker taşlaşıp eriyene kadar sürekli karıştırın.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kremasını hazırlamak için, tüm krema
malzemesini küçük bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Kremayı
ocaktan alıp soğumaya bırakın. 1 Paket krem şanti ile 1 su bardağı sütü mikserle
çırpıp, buzdolabına kaldırın. Kekini hazırlamak için, şekeri ve yumurtaları bir
kâseye alıp iyice çırpın. Sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma
tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlanmış 33 santimlik bir tepsiye, kek
hamurunu döküp fırında pişirin. Sıcak kekin üzerine soğuk karamelli şerbeti
dökün. Tatlı Soğuyunca, kremayı mikserle 1-2 dakika çırpın ve tatlının üzerine
döküp yayın. Tatlının üzerine krem şantiyi döküp yayın. Buzdolabında bir gece beklettikten
sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder