Reçelli Tam Buğday Unlu Muffin

 


Hamuru için:

2 Yumurta

4,5 Yemek kaşığı süt

3 Tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu

6 Tatlı kaşığı harnup özü

3 Tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

2 Çay kaşığı kabartma tozu

Ayrıca:

Şekersiz frambuaz reçeli

Damla çikolata

Yapılışı: Hindistan cevizi yağını eritin. Tüm sıvı malzemeleri ve eritilmiş yağı bir kâseye alıp çırpın. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Altılı muffin kalıbına kâğıt kalıpları koyun. İçlerine kek hamurundan bir miktar dökün. 1 Tatlı kaşığı veya 1 tatlı kaşığına yakın frambuaz reçeli koyun. Üzerlerine kek hamurundan koyun. Üzerlerine damla çikolata koyun ve fırında pişirin.


Yorumlar