Mücverli Sandviç

 


Hazırladığım kabak dolmasının, içinden çıkan kabak parçalarını değerlendirmek için mücver pişirdim. Mücveri sandviçe çevirdim ve nefis bir sandviç oldu. Kabak içinden hazırladığım için malzemeler göz kararı oldu.

 

Kabak içlerini rondodan geçirdim ve temiz bir beze koyup fazla suyunu iyice sıktım. Kabağı bir kâseye alıp yumurta, un, süzme peynir, ince doğranmış taze soğan (maydanoz da koyacaktım evde olmadığı için maydanoz koyamadım), tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot ilave edip karıştırdım. Kızdırılmış sıvı yağa, birer yemek kaşığı mücver hamurundan koyup arkalı önlü pişirdim. Mücverleri peçete konmuş tabağa çıkardım. Mücver bir kenarda beklerken sosunu hazırladım. Sosu için patlıcanları közleyip, temizledim ve küçük küpler halinde doğradım. Yoğurdu, küçük küp doğranmış kornişon turşuyu, közlenmiş patlıcanı, sarımsak rendesini, tuzu bir kâseye alıp karıştırdım. Ekmek arasına sırasıyla iki üç adet mücver koydum. Üzerine patlıcanlı sostan ve marul  yaprağı koydum. İstediğiniz ekmeği tercih edebilirsiniz, somun ekmekle daha lezzetli oluyor.


Yorumlar