Hazırladığım kabak dolmasının, içinden çıkan kabak
parçalarını değerlendirmek için mücver pişirdim. Mücveri sandviçe çevirdim ve
nefis bir sandviç oldu. Kabak içinden hazırladığım için malzemeler göz kararı
oldu.
Kabak içlerini rondodan geçirdim ve temiz bir beze
koyup fazla suyunu iyice sıktım. Kabağı bir kâseye alıp yumurta, un, süzme
peynir, ince doğranmış taze soğan (maydanoz da koyacaktım evde olmadığı için
maydanoz koyamadım), tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot ilave
edip karıştırdım. Kızdırılmış sıvı yağa, birer yemek kaşığı mücver hamurundan
koyup arkalı önlü pişirdim. Mücverleri peçete konmuş tabağa çıkardım. Mücver bir
kenarda beklerken sosunu hazırladım. Sosu için patlıcanları közleyip,
temizledim ve küçük küpler halinde doğradım. Yoğurdu, küçük küp doğranmış
kornişon turşuyu, közlenmiş patlıcanı, sarımsak rendesini, tuzu bir kâseye alıp
karıştırdım. Ekmek arasına sırasıyla iki üç adet mücver koydum. Üzerine
patlıcanlı sostan ve marul yaprağı
koydum. İstediğiniz ekmeği tercih edebilirsiniz, somun ekmekle daha lezzetli
oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder