Mahlepli Çörek

 


Hamur için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı süt

Yarım çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı dolusu mahlep

Aldığı kadar un

Yarım paket instant maya (5gr.)

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Yarım tatlı kaşığı pekmez

Yarım tatlı kaşığı sıvı yağ

Susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyip, iki misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca, hamuru bir kez yoğurun ve 8 eşit beze hazırlayın. Bezelere yuvarlak şekiller verin. Hazırlanan çörekleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Pekmezi, yarım tatlı kaşığı sıvı yağı, yumurta sarısını küçük bir kâseye alıp çırpın. Çöreklerin üzerlerine pekmezli karışımı fırça ile sürün. Üzerlerine bolca susam serpin. Çörekleri fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp tepsinin üzerine temiz bir bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar