Hamur için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı dolusu mahlep
Aldığı kadar un
Yarım paket instant maya (5gr.)
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Yarım tatlı kaşığı pekmez
Yarım tatlı kaşığı sıvı yağ
Susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyip, iki misli kabarana kadar bekletin. Hamur
kabarınca, hamuru bir kez yoğurun ve 8 eşit beze hazırlayın. Bezelere yuvarlak
şekiller verin. Hazırlanan çörekleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
30 Dakika tepsi mayası verdirin. Pekmezi, yarım tatlı kaşığı sıvı yağı, yumurta
sarısını küçük bir kâseye alıp çırpın. Çöreklerin üzerlerine pekmezli karışımı
fırça ile sürün. Üzerlerine bolca susam serpin. Çörekleri fırında üzerleri
kızarana kadar pişirin. Fırından alıp tepsinin üzerine temiz bir bez örtün. İlk
sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder