Kajun Baharatlı Tavuk Kanadı

 


12 Adet tavuk kanadı

Sosu için:

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Çay bardağı süt

1 Soğanın suyu

1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)

Kajun baharatı, karabiber, pul biber

Tuz, kırmızı toz biber, isot

Ayrıca:

Soğan (küp doğranmış)

Kapya biberi (küp doğranmış)

Yeşil biber (küp doğranmış)

Soya sosu

Karabiber, pul biber

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp karıştırın. Büyük bir kâseye, tavuk kanatlarını koyun ve üzerine hazırlanan sosu döküp karıştırın. Üzerini streçleyip, 5-6 saat buzdolabında bekletin. Tavuk kanatlarını sosundan çıkarıp, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve fırında pişirin. Tavaya doğranmış soğanı, yeşil biberi, kapya biberini, sıvı yağ alın ve soteleyin. Soya sosunu, pul biberi, karabiberi ilave edip pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz tavuk kanatlarını, soya soslu sebzeyi, patates kızartmasını, marul yapraklarını servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz. Ben dürüm yaparak servis yaptım. Lavaş ekmeğinin üzerine kemiklerinden çıkarılmış tavuk etlerini, patates kızartmasını, soya soslu sebzeyi, marul yapraklarını koyup dürüm şeklinde sardım.


Yorumlar