12 Adet tavuk kanadı
Sosu için:
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Soğanın suyu
1 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
Kajun baharatı, karabiber, pul biber
Tuz, kırmızı toz biber, isot
Ayrıca:
Soğan (küp doğranmış)
Kapya biberi (küp doğranmış)
Yeşil biber (küp doğranmış)
Soya sosu
Karabiber, pul biber
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp karıştırın.
Büyük bir kâseye, tavuk kanatlarını koyun ve üzerine hazırlanan sosu döküp
karıştırın. Üzerini streçleyip, 5-6 saat buzdolabında bekletin. Tavuk
kanatlarını sosundan çıkarıp, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve fırında
pişirin. Tavaya doğranmış soğanı, yeşil biberi, kapya biberini, sıvı yağ alın ve
soteleyin. Soya sosunu, pul biberi, karabiberi ilave edip pişirin ve ocaktan
alın. İsterseniz tavuk kanatlarını, soya soslu sebzeyi, patates kızartmasını,
marul yapraklarını servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz. Ben dürüm
yaparak servis yaptım. Lavaş ekmeğinin üzerine kemiklerinden çıkarılmış tavuk
etlerini, patates kızartmasını, soya soslu sebzeyi, marul yapraklarını koyup dürüm
şeklinde sardım.
Yorumlar
Yorum Gönder