Hamuru için:
2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı un
1 Yemek kaşığı dolusu sade granül kahve
2 Yemek kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 Vanilya
Üzeri için: Ceviz içi
Çikolatalı sosu için:
60gr. Sütlü kuvertür çikolata
1 Çay kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı süt
Yapılışı: Şekeri, yumurtaları bir kâseye alıp mikserle
çırpın. Yağı, yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu,
vanilyayı ekleyip çırpın. Yağlanmış küçük bir tepsiye hamurun bir kısmını koyun
ve yayın. Kâsede kalan hamura, 2 yemek kaşığı sıcak sütte eritilmiş kahveyi
ilave edip karıştırın. Kahveli hamuru da, tepsiye koyun ve çatalla 2-3 yerinden
hafifçe karıştırıp şekil verin. Üzerine ceviz içi koyun. Hazırlanan keki
fırında pişirin. Çikolatalı sos malzemesini yanmaz küçük bir tavaya alın.
Sürekli karıştırarak eritin. Soğumuş veya ılık haldeki, kekin üzerine çikolatalı
sosu döküp yayın. Birkaç saat bekledikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder