1 Adet lavaş (Bim’de yufka ekmek diye satılan uzun
lavaşı kullandım)
1 Küçük kâse sıvı yağ ve soğanla kavrulmuş ıspanak
kavurması
4 Küçük boy yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Tereyağı, beyaz peynir
Yapılışı: Yumurtaları, baharatları, tuzu bir kâseye
alıp çırpın. Tavaya az tereyağı koyup yumurtayı ilave edin ve pişirin. Lavaşı
ortadan ikiye kesin. Yumurtanın yarısını lavaşın birinin yarısına koyun. Üzerine
kavrulmuş ıspanağı koyup yayın. Üzerine beyaz peynir koyun ve lavaşın diğer
yarısını üzerine kapatın. Tavada az tereyağında arkalı önlü pişirin. Diğer
yarım lavaşı da aynı şekilde hazırlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder