Ispanaklı Lavaş


 

1 Adet lavaş (Bim’de yufka ekmek diye satılan uzun lavaşı kullandım)

1 Küçük kâse sıvı yağ ve soğanla kavrulmuş ıspanak kavurması

4 Küçük boy yumurta

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Tereyağı, beyaz peynir

Yapılışı: Yumurtaları, baharatları, tuzu bir kâseye alıp çırpın. Tavaya az tereyağı koyup yumurtayı ilave edin ve pişirin. Lavaşı ortadan ikiye kesin. Yumurtanın yarısını lavaşın birinin yarısına koyun. Üzerine kavrulmuş ıspanağı koyup yayın. Üzerine beyaz peynir koyun ve lavaşın diğer yarısını üzerine kapatın. Tavada az tereyağında arkalı önlü pişirin. Diğer yarım lavaşı da aynı şekilde hazırlayın.


Yorumlar