Sosu için:
Yarım su bardağı süt
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı salça
Birkaç diş sarımsak (rendelenmiş)
1 Soğanın suyu
Tuz, karabiber, pul biber
İsot, kimyon, kekik
Sebzesi için:
2 Büyük patates (650gr.)
6 Küçük soğan (300gr.)
Ayrıca:
1kg. Tavuk kanadı
Yapılışı: Sos malzemesini bir kâseye alıp karıştırın.
Tavuk kanatlarını ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatın ve
buzdolabında 5-6 saat bekletin. Patatesleri ve soğanları soyun yıkayın. Patatesleri
elma dilimi şeklinde doğrayın. Soğanları kalın piyazlık doğrayın. Sebzeleri ve
tuzu tavuk kanatlarına ilave edip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın
tepsisine, sebzeli tavuk kanatlarını sosu ile beraber koyup yayın ve fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder