Fırında Patatesli Soğanlı Tavuk Kanadı

 


Sosu için:

Yarım su bardağı süt

4 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Tatlı kaşığı salça

Birkaç diş sarımsak (rendelenmiş)

1 Soğanın suyu

Tuz, karabiber, pul biber

İsot, kimyon, kekik

Sebzesi için:

2 Büyük patates (650gr.)

6 Küçük soğan (300gr.)

Ayrıca:

1kg. Tavuk kanadı

Yapılışı: Sos malzemesini bir kâseye alıp karıştırın. Tavuk kanatlarını ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatın ve buzdolabında 5-6 saat bekletin. Patatesleri ve soğanları soyun yıkayın. Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Soğanları kalın piyazlık doğrayın. Sebzeleri ve tuzu tavuk kanatlarına ilave edip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, sebzeli tavuk kanatlarını sosu ile beraber koyup yayın ve fırında pişirin.

 


Yorumlar