Dolamber Böreği

 


Hamuru için:

2 su bardağı+1 yemek kaşığı tepeleme un

Yeteri kadar su, tuz

İçi için:

3 Orta boy patates (haşlanmış ezilmiş)

1 Soğan (rendelenmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Ayrıca:

Yarım çay bardağı sıvı yağ

60gr. Margarin

Yapılışı: İç malzemesini bir kâseye koyup karıştırın. Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 6 adet beze yapın. Bezenin birini merdane ile açın. Üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımından sürüp, patatesli içten serpin. Rulo şekline getirdikten sonra gül böreği şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo şekline getirin ve tepsideki böreğin etrafına sarın. Böreğin üzerine artmış yağı sürün. Hazırlanan böreği fırında pişirin.


Yorumlar