Hamuru için:
2 su bardağı+1 yemek kaşığı tepeleme un
Yeteri kadar su, tuz
İçi için:
3 Orta boy patates (haşlanmış ezilmiş)
1 Soğan (rendelenmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Ayrıca:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
60gr. Margarin
Yapılışı: İç malzemesini bir kâseye koyup karıştırın.
Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika
dinlendirin. Hamurdan 6 adet beze yapın. Bezenin birini merdane ile açın. Üzerine
eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımından sürüp, patatesli içten serpin. Rulo
şekline getirdikten sonra gül böreği şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin
ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo şekline getirin
ve tepsideki böreğin etrafına sarın. Böreğin üzerine artmış yağı sürün. Hazırlanan
böreği fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder