Peynirli ve Hindi Fümeli Diyet Krep
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
5 Yemek kaşığı süt
Az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
2 Dilim hindi füme
30gr. Beyaz peynir
Yapılışı: Yumurtayı unu, kabartma tozunu, sütü, tuzu,
baharatları küçük bir kâseye alıp karıştırın. Krep tavasına az sıvı yağ koyup
kızdırın. Krep hamurunu döküp, hamuru tavaya yayın ve altını pişirip ters
çevirin. Üzerine küçük küp doğranmış peynirleri ve küçük küp doğranmış hindi
fümeyi koyun. Yarım ay şekilde ikiye katlayın. Peynirler eriyince ocaktan alın
ve servis yapın.
Diyet Otlu Pankek
1 Yumurta
20gr. Tam buğday unu
3 Yemek kaşığı su
1 Taze soğan (ince doğranmış)
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
Birkaç dal dereotu (ince doğranmış)
Birkaç dal semizotu (ince doğranmış)
1 Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
30gr. Beyaz peynir
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Yağ hariç tüm malzemeyi bir kâseye alıp
karıştırın. 1 Tatlı kaşığı yağı tavaya döküp kızdırın. Tavaya birer yemek
kaşığı, pankek hamurundan dökün ve arkalı önlü pişirin.
Kabaklı Diyet Krep
Krep Hamuru İçin:
20gr. Tam buğday unu
5 Yemek kaşığı su
1 Yumurta
1 Çay kaşığının ucu ile kabartma tozu
1-2 Dal maydanoz (ince doğranmış)
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Ayrıca:
Yarım veya bir küçük kabak (halka doğranmış)
30gr. Beyaz peynir
1 Dilim hindi füme
2 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup
kızdırın. Kabakları tavaya koyup arkalı önlü kızartın. Krep hamurunu hazırlamak
için hamur malzemesini küçük bir kâseye alıp karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı
yağ tavaya koyup kızdırın. Krep hamurunu tavaya döküp, bir yüzünü pişirdikten
sonra çevirin ve yarısına kabakları dizin. Üzerine peyniri serpin. İri
doğranmış hindi fümeyi koyun. Altı pişince, krepin diğer yarısını üzerine
kapatın. Bazen hindi füme yerine, kabaklarla beraber pişirdiğim piyazlık
doğranmış soğan koyuyorum.
1 Minik kabak veya yarım kabak (halka doğranmış)
Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)
2 Yumurta
60gr. Beyaz peynir
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavaya koyup
kızdırın. Kabakları tavaya dizin ve arkalı önlü kızartın. Tuzu, baharatları,
maydanozu, yumurtayı küçük bir kâseye alır çırpın. Baharatlı yumurtayı tavadaki
kabakların üzerine dökün. Üzerine ufalanmış peyniri koyup pişirin. Kabaklı
omletin yarısını, yarım lavaşın 25gr. içine sarıp yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder