Sosu için:
2 Su bardağı çilek (donmuş çilek kullandım)
Yarım su bardağı su
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı nişasta
Muhallebisi için:
2,5 Su bardağı süt
1,5 Kahve fincanı şeker
1,5 Kahve fincanı un
1 Paket vanilya
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Muhallebisini hazırlamak için vanilyayı, unu,
şekeri sütü tencereye alıp karıştırın. Tereyağını ilave edin. Sürekli
karıştırarak, muhallebiyi pişirin ve kâselere aktarın. Çilekli sosu hazırlamak
için donmuş çilekleri, yarım su bardağı suyu, şekeri küçük bir tencereye alın.
Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Çilekler biraz pişince ocaktan alıp
rondodan geçirin. Az suyla eritilmiş nişastayı ilave edin. Sürekli karıştırarak
sosu pişirin. Hazırlanan çilekli sosu, kâsedeki soğumuş olan muhallebilerin
üzerine paylaştırın. Önce odasında sonra da buzdolabında soğutun.
Yorumlar
Yorum Gönder