Çilek Soslu Muhallebi

 


Sosu için:

2 Su bardağı çilek (donmuş çilek kullandım)

Yarım su bardağı su

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Tatlı kaşığı nişasta

Muhallebisi için:

2,5 Su bardağı süt

1,5 Kahve fincanı şeker

1,5 Kahve fincanı un

1 Paket vanilya

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Muhallebisini hazırlamak için vanilyayı, unu, şekeri sütü tencereye alıp karıştırın. Tereyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak, muhallebiyi pişirin ve kâselere aktarın. Çilekli sosu hazırlamak için donmuş çilekleri, yarım su bardağı suyu, şekeri küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Çilekler biraz pişince ocaktan alıp rondodan geçirin. Az suyla eritilmiş nişastayı ilave edin. Sürekli karıştırarak sosu pişirin. Hazırlanan çilekli sosu, kâsedeki soğumuş olan muhallebilerin üzerine paylaştırın. Önce odasında sonra da buzdolabında soğutun.

 


Yorumlar