Zeytinyağlı Sebze

 

1 Patates (küp doğranmış)

1 Havuç (halka doğranmış)

1 Kereviz (küp doğranmış)

2 Pırasa (halka doğranmış)

1 Soğan (piyazlık doğranmış)

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay kaşığı şeker

Tuz, karabiber

Yapılışı: Doğranmış sebzeleri tencereye alın. Üzerine yağı gezdirin. Şekeri, tuzu, karabiberi bir kâseye alın. Biraz su ilave edin ve şekerle tuz eriyene kadar karıştırıp tencereye dökün. Yeterince su ilave edin. Üzerine kapağını kapatıp yemeği pişirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısında soğutun. Buzdolabında bir gece bekletin ve ertesi gün soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar