Köftesi için:
200gr. Kıyma
Yarım çay bardağı irmik
1 Soğan (rendelenmiş)
Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Pidesi için:
1 Su bardağı ılık su
Yarım paket instant maya (5gr.)
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Pidenin sosu için:
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yumurta sarısı
Yarım tatlı kaşığı pekmez
Patlıcanlı sos için:
2 Büyük patlıcan
2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
Birkaç diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz
Ayrıca:
Domates ve biber dilimleri
Sıvı yağ
1 Yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Köfteyi hazırlamak için, köfte malzemesini
bir kâseye alıp iyice yoğurun ve üzerini streçleyin. Buzdolabında birkaç saat
bekletin. Pideyi hazırlamak için, hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak
bir hamur hazırlayın. Üzerini streçleyin ve hamur iki misli kabarana kadar
bekletin. Hamur kabarınca, elinizi sıvı yağla yağlayıp hamuru bir kez yoğurun.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye galeta unu serpin. Hamurdan 3 eşit beze yapıp
bezeleri tepsiye alın. Pidenin üzeri için yumurta sarısını, yoğurdu, pekmezi
küçük bir kâseye koyup çırpın. Bezelerin üzerine sosu koyup, parmaklarınızla pide
şekli verin. Üzerlerine çörek otu, susam serpin. 30 Dakika tepsi mayası
verdirin ve fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine iki kat temiz bez
örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin. Patlıcanlı sosu
hazırlamak için patlıcanları yıkayın, közleyin, temizleyin ve küçük küp küp
doğrayın. Patlıcanı, sarımsağı, tuzu, yoğurdu karıştırın ve bir kenarda
bekletin. İnce uzun parmak köfteler hazırlayıp yağda kızartın. Domates ve
biberleri de yağda kızartın. Pideleri küçük küp kesip servis tabağına koyun. Üzerlerine
patlıcanlı sostan koyun. Üzerlerine kızarmış köfteleri, kızarmış biber ve
domatesleri koyun. Tereyağında kırmızı toz biberi yakın ve üzerlerine gezdirin.
Yorumlar
Yorum Gönder