2 Yufka
İçi için:
Beyaz peynir, süzme peynir ve maydanoz karışımı
Sosu için:
1 Yumurta
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı su veya süt
Yapılışı: Sos malzemelerini küçük bir kâseye alıp
çırpın. Yufkanın birini temiz bir yere serin ve üzerine sosun yarısını sürün. Yufkanın
ucuna peynirli için yarısını koyun. Sıkı olmayacak şekilde rulo sarın. Yine
sıkı olmayacak ve gevşek olarak gül böreği şekline getirin. Yağlanmış tavanın
ortasına koyun. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, tavadaki böreğin
etrafına sıkı olmayacak şekilde gevşekçe sarın. Üzerine kapak kapatıp, ocakta
kısık ateşte pişirin. Ters çevirip yağlanmış tavada diğer yüzünü de pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder