Tavada Kol Böreği

 


2 Yufka

İçi için:

Beyaz peynir, süzme peynir ve maydanoz karışımı

Sosu için:

1 Yumurta

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Çeyrek çay bardağı su veya süt

Yapılışı: Sos malzemelerini küçük bir kâseye alıp çırpın. Yufkanın birini temiz bir yere serin ve üzerine sosun yarısını sürün. Yufkanın ucuna peynirli için yarısını koyun. Sıkı olmayacak şekilde rulo sarın. Yine sıkı olmayacak ve gevşek olarak gül böreği şekline getirin. Yağlanmış tavanın ortasına koyun. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, tavadaki böreğin etrafına sıkı olmayacak şekilde gevşekçe sarın. Üzerine kapak kapatıp, ocakta kısık ateşte pişirin. Ters çevirip yağlanmış tavada diğer yüzünü de pişirin.

 

 


Yorumlar