Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 Yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya (5gr.)
Aldığı kadar un
Ayrıca:
Süzme peynir ve maydanoz karışımı
Domates ve biber dilimleri
Yumurta akı, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden, ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Üzerini iki kat streçleyip, iki misli kabarana kadar bekletin. Hamuru
bir kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, bezeler haline getirin. Bezeleri
çubuklar haline getirip, önce yumurta akına sonra da susama bulayın. 2 Susamlı
çubuğu birbirine dolayıp düğüm atın. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp, yağlı
kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine bir çay bardağının altı ile bastırıp
çukurlaştırın. Ortalarına maydanozlu peynir koyun. Üzerlerine biber ve domates
dilimleri koyun. 30 Dakika tepsi mayası verdirin ve fırında pişirin. Fırından
alınca, tepsinin üzerine temiz bir bez örtün ve ilk sıcaklıkları çıkana kadar
bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder