Pesto Soslu Zeytinli Focaccia Ekmeği

 


Hamur için:

250gr. Un

Yarım paket instant maya (5gr.)

Yarım su bardağı ılık su

Yarım tatlı kaşığı şeker

Yarın yarım çay kaşığı tuz

Sızma zeytinyağı

Üzeri için:

2 Yemek kaşığı dolusu hazır pesto sosu

Yeşil zeytin ve siyah zeytin dilimleri

Biberiye, pul biber, kekik

Yapılışı: Mayayı, ılık suyu, şekeri, karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin. Ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streç folyo ile kapatın ve kabarana kadar bekletin. Elinizi sızma zeytinyağı ile yağlayıp hamuru tekrar yoğurun. Elinizi yine sızma zeytinyağı ile yağlayıp, yağlı kâğıt serilmiş küçük bir tepsiye ekmek hamurunu yayın. Üzerine pesto sosu sürüp zeytinleri koyun. Üzerine sırasıyla pul biber, kekik ve biberiye serpin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin ve ekmeği fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine temiz bir bez örtün. Ekmeğin ilk sıcaklığı geçene kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar