Patlıcanlı Pirinç Pilavı

 

1 Su bardağı pirinç

1 Su bardağı+2 yemek kaşığı dolusu küp doğranıp kızartılmış patlıcan

2 Domates (soyulmuş küp doğranmış)

1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)

1 Tablet et suyu

Maydanoz (ince doğranmış)

Vegeta, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, yenibahar

Sıvı yağ

Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Vegetayı, baharatları, maydanozu koyup karıştırın. Et suyu tabletini, yeterince sıcak suda eritip tencereye ilave edin. Üzerine kapak kapatın ve en kısık ateşte pilavı pişmeye bırakın. Pilavın pişmesine 5 dakika kala, kızarmış patlıcanı ilave edip karıştırın. Pilavı pişirin ve demleyin.

 

 


Yorumlar