1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı+2 yemek kaşığı dolusu küp doğranıp
kızartılmış patlıcan
2 Domates (soyulmuş küp doğranmış)
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
1 Tablet et suyu
Maydanoz (ince doğranmış)
Vegeta, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, yenibahar
Sıvı yağ
Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Islatılıp
yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyip 3-4 dakika
daha kavurun. Vegetayı, baharatları, maydanozu koyup karıştırın. Et suyu
tabletini, yeterince sıcak suda eritip tencereye ilave edin. Üzerine kapak
kapatın ve en kısık ateşte pilavı pişmeye bırakın. Pilavın pişmesine 5 dakika
kala, kızarmış patlıcanı ilave edip karıştırın. Pilavı pişirin ve demleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder