Hamur için:
1 Yumurta (sarısı üzerine)
2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
50gr. Tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı salça
1 Patates (haşlanmış ezilmiş)
1 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)
1 Küçük kapya biberi (küçük küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Yapılışı: İçini hazırlamak için, kapya biberini ve
soğanı tavaya alın. Tereyağını ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip kavurun.
Patatesi, maydanozu, tuzu, baharatları ekleyip bir iki dakika daha kavurun. Ocaktan
alıp soğutun. Hamurunu hazırlamak için, tereyağını eritin ve yoğurma kabına
alın. Diğer sıvı malzemeleri de ekleyip karıştırın. Unu, tuzu, kabartma tozunu
ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 8 adet beze
hazırlayıp, içlerine patatesli harçtan koyun ve yuvarlak şekiller verin.
Hazırlanan poğaçaları, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta
sarısı sürün. Çörekotu, susam serpip fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder