Patatesli Poğaça

 


Hamur için:

1 Yumurta (sarısı üzerine)

2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

50gr. Tereyağı

1 Çay kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için:

1 Yemek kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı salça

1 Patates (haşlanmış ezilmiş)

1 Küçük soğan (küçük küp doğranmış)

1 Küçük kapya biberi (küçük küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörek otu, susam

Yapılışı: İçini hazırlamak için, kapya biberini ve soğanı tavaya alın. Tereyağını ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, maydanozu, tuzu, baharatları ekleyip bir iki dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Hamurunu hazırlamak için, tereyağını eritin ve yoğurma kabına alın. Diğer sıvı malzemeleri de ekleyip karıştırın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 8 adet beze hazırlayıp, içlerine patatesli harçtan koyun ve yuvarlak şekiller verin. Hazırlanan poğaçaları, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpip fırında pişirin.


Yorumlar