Orman Meyvesi Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı

 


Muhallebisi için:

65gr. Margarin

Yarım su bardağı un

Çeyrek su bardağı şeker

2,5 su bardağı süt

1 Paket vanilya

Orman meyvesi sosu için:

1 Su bardağı donmuş karışık orman meyvesi

1 Su bardağından 2 parmak eksik donmuş çilek

1 Su bardağı su

3 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Margarini küçük bir tencereye alıp eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Sütü, şekeri ilave edin sürekli karıştırarak pişirin. Mikserle 5 dakika çırpın. Islatılmış küçük bir tepsiye muhallebiyi koyup yayın ve buzdolabına kaldırın. Orman meyvesi sosunu hazırlamak için, nişasta hariç tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Şeker ve meyvelerin buzları biraz eriyene dek pişirin. Ocaktan alıp rondodan geçirin (ben su gibi olana kadar geçirdim). Nişastaya az su ilave edip nişastayı açın. Nişastayı meyveli karışıma ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin. Hazırlanan sosu muhallebinin üzerine dökün ve yayın. Birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.


Yorumlar