Kreması için:
1 Yumurta
Yarım su bardağı şeker
180gr. Labne peyniri
Yarım paket krema (100ml.)
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım yemek kaşığı un
Sosu için:
Yarım limonun suyu
3 Yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Alt tabanı için:
25gr. Tereyağı
12 Adet Eti Burçak bisküvi (tam buğday unlu)
Yapılışı: Tabanı hazırlamak için, bisküvileri rondo da
toz haline getirin. Tereyağını eritin ve bisküviye ilave edip karıştırın. Küçük
bir tepsiye yağlı kâğıt serin. Bisküviyi tepsiye koyup yayın. Bardağın
arkasıyla bisküvinin üzerine bastırın. Buzdolabında 45 dakika bekletin. Kremayı
hazırlamak için, labne peynirinin suyunu süzün. Şekerle yumurtayı çırpın. Labneyi,
kremayı, unu, nişastayı ilave edip karıştırın. Dolaptan çıkan bisküvinin
üzerine kremayı koyup yayın. Fırına koyun ve kremanın çatlamaması için, yanına
küçük bir kâse içinde su koyun. Fırında pişirin. Fırından çıkarmadan 20 dakika
fırında dinlendirin. Sos malzemesini küçük bir tavaya alın. Sürekli
karıştırarak pişirin. Ilıyan kekin üzerine limonlu sosu döküp yayın. Buzdolabında
bir gece bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder