Limonlu Cheesecake


Kreması için:

1 Yumurta

Yarım su bardağı şeker

180gr. Labne peyniri

Yarım paket krema (100ml.)

1 Yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım yemek kaşığı un

Sosu için:

Yarım limonun suyu

3 Yemek kaşığı şeker

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Alt tabanı için:

25gr. Tereyağı

12 Adet Eti Burçak bisküvi (tam buğday unlu)

Yapılışı: Tabanı hazırlamak için, bisküvileri rondo da toz haline getirin. Tereyağını eritin ve bisküviye ilave edip karıştırın. Küçük bir tepsiye yağlı kâğıt serin. Bisküviyi tepsiye koyup yayın. Bardağın arkasıyla bisküvinin üzerine bastırın. Buzdolabında 45 dakika bekletin. Kremayı hazırlamak için, labne peynirinin suyunu süzün. Şekerle yumurtayı çırpın. Labneyi, kremayı, unu, nişastayı ilave edip karıştırın. Dolaptan çıkan bisküvinin üzerine kremayı koyup yayın. Fırına koyun ve kremanın çatlamaması için, yanına küçük bir kâse içinde su koyun. Fırında pişirin. Fırından çıkarmadan 20 dakika fırında dinlendirin. Sos malzemesini küçük bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ilıyan kekin üzerine limonlu sosu döküp yayın. Buzdolabında bir gece bekletin.

Yorumlar