2,5 Su bardağı küçük küp doğranmış donmuş karışık
sebze (kabak, havuç, kapya biberi, karnabahar, yeşil biber, kırmızı soğan, taze
fasulye, pırasa)
2-3 Küçük dal ince doğranmış kereviz yaprağı
1 Yemek kaşığı un
Yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı krema
Karabiber, tuz
Yapılışı: Küçük bir tencereye margarini alıp eritin. Unu
ekleyip hafifçe kavurun. Yeterince suyu, donmuş sebze karışımını ilave edin. Sebzeler
yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber koyup karıştırın. Kremayı ekleyip, bir
taşım kaynatın ve olacaktan alın. Kruton ekmeği hazırlamak için, bayat
ekmekleri küçük küp doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyup eritin.
Doğranmış ekmekleri, kırmızı toz biberi ilave edin. Sürekli karıştırarak biraz kıtırlaşana
kadar kavurun ve ocaktan alın. Servis tabağına çorbayı koyun. Üzerine kruton
ekmeklerden koyup servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder