Fırında Soya Soslu Tavuk Kanadı ve Soğanlı Patates-Mevsim Salatası

 


Fırında Soya Soslu Tavuk Kanadı ve Soğanlı Patates

1kg. Tavuk kanadı

2 Yemek kaşığı ketçap

4 Yemek kaşığı sıvı yağ

4 Yemek kaşığı soya sosu

4 Diş sarımsak (rendelenmiş)

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber, kekik, köri

Soğanlı patates için:

3 Adet patates (650gr. elma dilimi doğranmış)

6 Küçük boy soğan (300gr. kalın piyazlık doğranmış)

5 Yemek kaşığı sıvı yağ

Vegeta, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, az kekik, isot

Yapılışı: Ketçabı, soya sosunu, sarımsağı, 4 yemek kaşığı sıvı yağını, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği, köriyi küçük bir kâseye alıp karıştırın. Büyük bir kâseye, tavuk kanatlarını koyun ve üzerine soya soslu karışımı döküp karıştırın. Üzerini streçleyin ve 5-6 saat buzdolabında bekletin. Sebzeleri ayrı bir kâseye alın. 5 Yemek kaşığı sıvı yağı, vegetayı, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği ilave edip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin yarısına soslu tavuk kanatlarını dizin. Tepsinin diğer yarasına da hazırlanan sebzeyi koyup yayın. Hazırlanan yemeği fırında pişirin.

 

Mevsim salatası 

İnce doğranmış marulu, ince doğranmış kırmızı lahanayı, doğranmış taze soğanı, rendelenmiş havucu bir kâseye alın. Tuz, sıvı yağ, limon suyu ilave edip karıştırın.


Yorumlar