Fırında Soya Soslu Tavuk Kanadı ve Soğanlı Patates
1kg. Tavuk kanadı
2 Yemek kaşığı ketçap
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
4 Yemek kaşığı soya sosu
4 Diş sarımsak (rendelenmiş)
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber, kekik, köri
Soğanlı patates için:
3 Adet patates (650gr. elma dilimi doğranmış)
6 Küçük boy soğan (300gr. kalın piyazlık doğranmış)
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
Vegeta, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, az kekik, isot
Yapılışı: Ketçabı, soya sosunu, sarımsağı, 4 yemek
kaşığı sıvı yağını, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği,
köriyi küçük bir kâseye alıp karıştırın. Büyük bir kâseye, tavuk kanatlarını
koyun ve üzerine soya soslu karışımı döküp karıştırın. Üzerini streçleyin ve
5-6 saat buzdolabında bekletin. Sebzeleri ayrı bir kâseye alın. 5 Yemek kaşığı
sıvı yağı, vegetayı, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği
ilave edip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin yarısına soslu tavuk
kanatlarını dizin. Tepsinin diğer yarasına da hazırlanan sebzeyi koyup yayın. Hazırlanan
yemeği fırında pişirin.
Mevsim salatası
İnce doğranmış marulu, ince doğranmış kırmızı lahanayı,
doğranmış taze soğanı, rendelenmiş havucu bir kâseye alın. Tuz, sıvı yağ, limon
suyu ilave edip karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder