Porsiyonluk Kadayıf


 Şerbeti için:

1 Su bardağı şeker

1 su bardağı su

Yarım dilim limon

Ayrıca

125gr. Kadayıf

50gr. Tereyağı

Ceviz içi (iri dövülmüş)

Yapılışı: Şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. Kadayıfı didikleyin. 50gr. Tereyağını eritin ve kadayıfa iyice yedirin. Altılı muffin kalıbına kadayıftan koyun. Çay bardağının arkası ile iyice bastırın. İçlerine ceviz koyun. Üzerlerine kalan kadayıfı koyun ve elinize bastırarak düzeltin. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Kadayıfları servis tabağına ters çevirip çıkarın. Sıcak tatlının üzerine, soğuk şerbeti dökün. Birkaç saat dinlendirip servis yapın.


Yorumlar