2 Büyük soğan (rondodan geçirilecek)
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı dolusu salça
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, nane
Ayrıca:
Pazı, patates, soğan
200gr. Küçük küp doğranmış et
Sosu için:
Birkaç diş sarımsak (küçük doğranmış)
Limon suyu, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Yeterince su
Yapılışı: Sıvı yağı, soğanı tencereye alıp soğanı
kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip pirinci kavurun. 1 Su bardağı koyup
karıştırın. Kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp içine
salçayı, maydanozu, baharatları, tuzu ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış pazı
yapraklarına pirinçli içten koyup sarın. Tencereye soyulmuş, yıkanmış, halka
doğranmış patates dilimlerini dizin. Üzerine sırasıyla küçük küp doğranmış
soğanı, etleri koyup yayın. Pazı sarmalarını dizin. Sosunu hazırlamak için
küçük bir tencereye sarımsakları, limon suyunu, naneyi, pul biberi, karabiberi
koyun. Nane kokusu gelene kadar pişirin. Yeterince su ve tuz ilave edin. 1 Taşım
kaynatıp tencereye dökün. Üzerine kapak kapatıp, en kısık ateşte sarmaları
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder