Pazı Sarması

 


2 Büyük soğan (rondodan geçirilecek)

2 Su bardağı pirinç

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı su

1 Yemek kaşığı dolusu salça

Maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, nane

Ayrıca:

Pazı, patates, soğan

200gr. Küçük küp doğranmış et

Sosu için:

Birkaç diş sarımsak (küçük doğranmış)

Limon suyu, sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber, nane

Yeterince su

Yapılışı: Sıvı yağı, soğanı tencereye alıp soğanı kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip pirinci kavurun. 1 Su bardağı koyup karıştırın. Kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp içine salçayı, maydanozu, baharatları, tuzu ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış pazı yapraklarına pirinçli içten koyup sarın. Tencereye soyulmuş, yıkanmış, halka doğranmış patates dilimlerini dizin. Üzerine sırasıyla küçük küp doğranmış soğanı, etleri koyup yayın. Pazı sarmalarını dizin. Sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye sarımsakları, limon suyunu, naneyi, pul biberi, karabiberi koyun. Nane kokusu gelene kadar pişirin. Yeterince su ve tuz ilave edin. 1 Taşım kaynatıp tencereye dökün. Üzerine kapak kapatıp, en kısık ateşte sarmaları pişirin.


Yorumlar