Hamuru için:
1 Yumurta akı
1 Su bardağından 2 parmak eksik ılık su ve süt
karışımı
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım paket instant maya (5gr.)
3 Küçük patates (haşlanıp ezilecek)
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
Beyaz peynir maydanoz karışımı
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak
bir hamur yoğurun. Üzerini iki kat streçleyin ve iki misli kabarana kadar
bekletin. Hamurdan 9 eşit beze hazırlayın. İçlerine maydanozlu peynir koyup
poğaça şekilleri verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi
mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve fırında
pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine iki kat temiz bez örtün. İlk
sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder