Hamuru Patatesli Poğaça

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

1 Su bardağından 2 parmak eksik ılık su ve süt karışımı

Çeyrek su bardağı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı şeker

Yarım paket instant maya (5gr.)

3 Küçük patates (haşlanıp ezilecek)

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

Beyaz peynir maydanoz karışımı

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini iki kat streçleyin ve iki misli kabarana kadar bekletin. Hamurdan 9 eşit beze hazırlayın. İçlerine maydanozlu peynir koyup poğaça şekilleri verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca, tepsinin üzerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar