Muhallebisi için:
2,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
Çeyrek su bardağı haşhaş
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı
1 Paket vanilya
Üzeri için:
1 Su bardağı donmuş çilek
Çeyrek çay bardağı su
1,5 Yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı: Muhallebisini hazırlamak için, vanilya ve
tereyağı hariç tüm muhallebi malzemesinin küçük bir tencereye koyun. Sürekli
karıştırarak pişirin. Vanilya ve tereyağını da ilave edip koyulaşana kadar
pişirin. Islatılmış muffin kalıbına koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi
gün muhallebileri, kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Sosunu hazırlamak
için çileği, çeyrek çay bardağı suyu ve şekeri küçük bir tavaya alın. Şeker
eriyene ve çileklerin buzu biraz çözülene dek karıştırarak biraz pişirin. Blenderdan
geçirin. Nişastayı az suyla sulandırıp çilek püresine ilave edin. Sürekli
karıştırarak pişirin. Çilek sosunu tatlıların üzerine dökün. 1-2 Saat
dinlendirip servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder