Ejder Tatlısı


Muhallebisi için:

2,5 Su bardağı süt

Yarım su bardağı irmik

Yarım su bardağı şeker

Çeyrek su bardağı haşhaş

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

1 Tatlı kaşığı dolusu tereyağı

1 Paket vanilya

Üzeri için:

1 Su bardağı donmuş çilek

Çeyrek çay bardağı su

1,5 Yemek kaşığı şeker

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Muhallebisini hazırlamak için, vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemesinin küçük bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin. Vanilya ve tereyağını da ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Islatılmış muffin kalıbına koyup, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün muhallebileri, kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Sosunu hazırlamak için çileği, çeyrek çay bardağı suyu ve şekeri küçük bir tavaya alın. Şeker eriyene ve çileklerin buzu biraz çözülene dek karıştırarak biraz pişirin. Blenderdan geçirin. Nişastayı az suyla sulandırıp çilek püresine ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin. Çilek sosunu tatlıların üzerine dökün. 1-2 Saat dinlendirip servis yapın

 


Yorumlar