Çilek Püreli Pasta

 


1 Adet pastaban

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt

Çilekli sos için:

2 Su bardağı donmuş çilek

1 Çay bardağı su

1 Silme yemek kaşığı mısır nişastası

2 Yemek kaşığı dolusu şeker

Yapılışı: Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırın. Çileği, 1 çay bardağı suyu, şekeri küçük bir tencereye alın. Şeker eriyene ve çileğin buzları biraz eriyene dek pişirin. Rondo da püre haline getirip, sosu soğumaya bırakın. Pastabanın arasına çırpılmış krem şantiyi sürün. Pastanın üzerine soğumuş olan çilek püresini dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.


Yorumlar