Baharatlı Tavuk Kanadı-Tel Şehriye Pilavı

 


Baharatlı Tavuk Kanadı

 

Soğanı rendeleyin ve temiz bir bez yardımıyla suyunu sıkın. Soğan suyunu, sütü, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, kekiği, kimyonu, köriyi küçük bir kâseye koyup çırpın. Bir kâseye tavuk kanatlarını koyun, üzerine sütlü sosu döküp karıştırın. Üzerini streçleyin ve buzdolabında 5-6 saat bekletin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, tavuk kanatlarını dizin ve fırında pişirin.

 

Tel Şehriye Pilavı

 

1 Su bardağı tel şehriye

1,5 Su bardağı sıcak su

1 Yemek kaşığı margarin

1 Tablet et suyu

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: 1,5 Su bardağı sıcak suyla, et suyu tabletini karıştırın ve bir kenarda bekletin. Margarini tencereye alıp eritin. Tel şehriyeye ilave edip kavurun. Et suyu tabletli suyu, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin ve karıştırın. Üzerine kapak kapatıp, en kısık ateşte şehriyeler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tel şehriye pilavını demleyin.


Yorumlar