Baharatlı Tavuk Kanadı
Soğanı rendeleyin ve temiz bir bez yardımıyla suyunu sıkın.
Soğan suyunu, sütü, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, kekiği,
kimyonu, köriyi küçük bir kâseye koyup çırpın. Bir kâseye tavuk kanatlarını
koyun, üzerine sütlü sosu döküp karıştırın. Üzerini streçleyin ve buzdolabında
5-6 saat bekletin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, tavuk kanatlarını
dizin ve fırında pişirin.
Tel Şehriye Pilavı
1 Su bardağı tel şehriye
1,5 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı margarin
1 Tablet et suyu
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: 1,5 Su bardağı sıcak suyla, et suyu
tabletini karıştırın ve bir kenarda bekletin. Margarini tencereye alıp eritin.
Tel şehriyeye ilave edip kavurun. Et suyu tabletli suyu, tuzu, karabiberi, pul
biberi ekleyin ve karıştırın. Üzerine kapak kapatıp, en kısık ateşte şehriyeler
yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tel şehriye pilavını
demleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder