1 Yemek kaşığı yeşil mercimek
1 Yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 Yemek kaşığı bulgur
1 Yemek kaşığı pirinç
7-8 Su bardağı su
Terbiyesi için:
1 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı un
1 Yumurta
Ayrıca:
1 Yemek kaşığı tereyağı
Nane, karabiber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Yeşil mercimeği, kırmızı mercimeği, bulguru,
pirinci, suyu tencereye alın ve kuru bakliyatlar yumuşayana kadar pişirin. Bir
kâseye terbiye malzemesini koyup çırpın. Çorbadan birkaç kepçe kâseye koyun. Yoğurtlu
karışımla iyice karıştırın ve ılıştırın. Tekrar çorbaya katıp karıştırın ve 1 taşım
kaynatın. Tereyağında baharatları yakıp, çorbaya ilave edip karıştırın. Çorbayı
ocaktan alıp tuz ilave edin.
Yorumlar
Yorum Gönder