4 Kaşık Çorbası


1 Yemek kaşığı yeşil mercimek

1 Yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 Yemek kaşığı bulgur

1 Yemek kaşığı pirinç

7-8 Su bardağı su

Terbiyesi için:

1 Su bardağı yoğurt

1 Yemek kaşığı un

1 Yumurta

Ayrıca:

1 Yemek kaşığı tereyağı

Nane, karabiber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Yeşil mercimeği, kırmızı mercimeği, bulguru, pirinci, suyu tencereye alın ve kuru bakliyatlar yumuşayana kadar pişirin. Bir kâseye terbiye malzemesini koyup çırpın. Çorbadan birkaç kepçe kâseye koyun. Yoğurtlu karışımla iyice karıştırın ve ılıştırın. Tekrar çorbaya katıp karıştırın ve 1 taşım kaynatın. Tereyağında baharatları yakıp, çorbaya ilave edip karıştırın. Çorbayı ocaktan alıp tuz ilave edin.

 


Yorumlar