Yoğurt Soslu Fırında Tavuk Kanadı

 


Sosu için:

1 Tepeleme yemek kaşığı yoğurt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Çay kaşığı acılı ve acısız karışık biber salçası

1 Çay kaşığı domates salçası

1-2 Diş sarımsak (rendelenmiş)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Ayrıca:

9 Adet tavuk kanadı

Yapılışı: Tüm sos malzemesini küçük bir kâseye alıp karıştırın. Büyük bir kâseye tavuk kanatlarını koyup, üzerine yoğurtlu sosu dökün ve iyice karıştırın. Kâsenin üzerini streç folyo ile kaplayın ve buzdolabında 5-6 saat beklettin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye tavuk kanatlarını dizin. Isıtılmış 220 dereceli fırında pişirin.

 


Yorumlar