Hamuru için:
1 Yumurta (sarısı üzerine)
1 Su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
75gr. Yumuşak tereyağı
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya (5gr.)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve çörek otu
İçi için: Süzme peynir
Yapılışı: Tereyağı, tuz, un hariç tüm hamur
malzemesini yoğurma kabına alın ve karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip ele
yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve hamuru
mayalandırın. Hamur mayalanınca hamura, 75gr. yumuşak tereyağı ilave edip
yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerine peynir koyun
ve yuvarlak şekiller verin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta
sarısı sürüp, çörek otu serpin ve fırında pişirin. Yumuşak olmaları için, fırından
alınca tepsinin üzerine iki kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana kadar
bu şekilde bekletin.
Çörekten Sandviç
Krem peyniri, pul biberi, karabiberi, isotu, kekiği,
kırmızı toz biberi karıştırın. 1 Adet çöreği enlemesine ikiye kesin. Çöreğin iç
kısımlarına baharatlı krem peynirden sürün. Sırasıyla çöreğin arasına tulum
peyniri, domates dilimleri, dilerseniz sızma zeytinyağı, roka, yeşil biber,
taze soğan koyun.
Yorumlar
Yorum Gönder