Hamuru için:
1 Yumurta akı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı dolusu şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya (5gr.)
Aldığı kadar un
İçi için:
2 Patates
Yarım çay bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı
Karabiber, tuz
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı: İçini hazırlamak için patatesleri haşlayın,
soyun, ezin. Tereyağını tavaya alıp eritin. Patatesi, sütü, tuzu, karabiberi
ekleyin. Patates sütü çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur
malzemesinden, mayalı hamur hazırlayın ve fırın mayası verdirin. Hamuru 1 kez
yoğurun ve 6 eşit parçaya kesip, 6 adet beze hazırlayın. Tezgâhın üzerine un
serpin. Bezenin birini tezgâhın üzerine koyup, elinizle çok fazla inceltmeden küçük
pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına bolca patatesli içten koyun. Hamurun
kenarlarını toplayarak ortada birleştirin ve ters çevirip, yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye koyun. Elinizle bastırarak pide şekli verin. Diğer bezeleri de aynı
şekilde hazırlayın. 10 Dakika fırın mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı
sürün. Çörek otu serpin ve fırında pişirin Fırından alınca üzerlerine tereyağı
sürün.
Yorumlar
Yorum Gönder