Pastane İşi Patatesli Pide

 


Hamuru için:

1 Yumurta akı

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

1 Yemek kaşığı dolusu şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket instant maya (5gr.)

Aldığı kadar un

İçi için:

2 Patates

Yarım çay bardağı süt

1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı

Karabiber, tuz

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı: İçini hazırlamak için patatesleri haşlayın, soyun, ezin. Tereyağını tavaya alıp eritin. Patatesi, sütü, tuzu, karabiberi ekleyin. Patates sütü çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur malzemesinden, mayalı hamur hazırlayın ve fırın mayası verdirin. Hamuru 1 kez yoğurun ve 6 eşit parçaya kesip, 6 adet beze hazırlayın. Tezgâhın üzerine un serpin. Bezenin birini tezgâhın üzerine koyup, elinizle çok fazla inceltmeden küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına bolca patatesli içten koyun. Hamurun kenarlarını toplayarak ortada birleştirin ve ters çevirip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyun. Elinizle bastırarak pide şekli verin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. 10 Dakika fırın mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin ve fırında pişirin Fırından alınca üzerlerine tereyağı sürün.

 


Yorumlar