2 Yufka
Sosu için:
1 Yumurta akı
2 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (küçük küp doğranmış)
1-2 Adet sivri biber (ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Tatlı kaşığı dolusu salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın. İçi
hazırlamak için biberi, soğanı, kıymayı, yağı tavaya alıp kıymayı kavurun.
Maydanozu, baharatları, tuzu ilave edip karıştırın. Salçayı ekleyip, bir iki
dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Kıymalı harcı soğutun. Yufkanın birini
temiz bir yere serin ve üzerine sosun yarısını sürün. Üzerine diğer yufkayı
koyup, kalan sosu üzerine sürün. Üzerine kıymalı içi serpin ve rulo şeklinde sarın.
Böreği dilimleyip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine çok az sıvı
yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu, susam serpip fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder