Kıymalı Rulo Börek

 


2 Yufka

Sosu için:

1 Yumurta akı

2 Yemek kaşığı süt

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için:

200gr. Kıyma

1 Soğan (küçük küp doğranmış)

1-2 Adet sivri biber (ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

1 Tatlı kaşığı dolusu salça

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Yapılışı: Sos malzemelerini bir kâseye alıp çırpın. İçi hazırlamak için biberi, soğanı, kıymayı, yağı tavaya alıp kıymayı kavurun. Maydanozu, baharatları, tuzu ilave edip karıştırın. Salçayı ekleyip, bir iki dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Kıymalı harcı soğutun. Yufkanın birini temiz bir yere serin ve üzerine sosun yarısını sürün. Üzerine diğer yufkayı koyup, kalan sosu üzerine sürün. Üzerine kıymalı içi serpin ve rulo şeklinde sarın. Böreği dilimleyip, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine çok az sıvı yağ karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu, susam serpip fırında pişirin.

 


Yorumlar