Kuru Domatesli Focaccia Ekmeği

 



Hamuru için:

250gr. Un

Yarım Paket ınstant maya

Yarım su bardağı ılık su

Yarım Çay kaşığı tuz

Yarım Tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

Kuru domates

Soğan (piyazlık doğranmış)

Siyah ve yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)

Sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Kekik, biberiye

Yapılışı: Mayayı, yarım su bardağı ılık suyu, şekeri karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp, iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru 1 kez daha yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamuru koyun. Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar yapın. Kuru domatesleri haşlayın, süzün, fazla sularını hafifçe sıkın. Hamurun üzerine soğan, kuru domates ve zeytinleri koyun. 15 Dakika dinlendirin. Hamurun üzerine Tuzu ve baharatları serptikten sonra fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra dilerseniz üzerine fırçayla sızma zeytinyağı sürün.

 


Yorumlar