Hamuru için:
250gr. Un
Yarım Paket ınstant maya
Yarım su bardağı ılık su
Yarım Çay kaşığı tuz
Yarım Tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
Kuru domates
Soğan (piyazlık doğranmış)
Siyah ve yeşil zeytin
(çekirdekleri çıkarılmış)
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Kekik, biberiye
Yapılışı: Mayayı, yarım su
bardağı ılık suyu, şekeri karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin.
Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp,
iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru 1 kez daha yoğurun. Yağlı
kâğıt serilmiş tepsiye hamuru koyun. Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak
hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar
yapın. Kuru domatesleri haşlayın, süzün, fazla sularını hafifçe sıkın. Hamurun
üzerine soğan, kuru domates ve zeytinleri koyun. 15 Dakika dinlendirin. Hamurun
üzerine Tuzu ve baharatları serptikten sonra fırında pişirin. Fırından
aldıktan sonra dilerseniz üzerine fırçayla sızma zeytinyağı sürün.
Yorumlar
Yorum Gönder