İçi için:
350gr. Kıyma
2 Soğan (küçük küp doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Silme yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Dışı için malzemesi:
1,5 Su bardağı ince bulgur
1 Çay bardağı irmik
2 Su bardağı sıcak su
1 Çay bardağı un
1 Tatlı kaşığı salça
1Yumurta
Pul biber, karabiber, isot
Kırmızı toz biber, tuz
Yapılışı: Yağları (hafif ağır olmayan market tereyağından
kullandım) tavaya alıp eritin. Soğanı ilave edip kavurun. Kıymayı ilave edip
kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Baharatları, maydanozu, tuzu koyup 1-2 dakika
daha kavurun. Ocaktan alıp iyice soğutun. Soğuyunca buzdolabına kaldırın ve bir
gece bekletin. Dışını hazırlamak için küçük bir tencereye irmiği, bulguru,
baharatları, tuzu alıp karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su döküp
karıştırın. Üzerine kapak kapatın ve 15 dakika bu şekilde bekletin. Yoğurma
kabına irmikli karışımı koyun. Diğer dış malzemelerini de ilave edip, elinizi ara
ara ıslatarak iyicene yoğurun. Macun kıvamında olmalıdır. Hazırlanan içli
köftenin dış hamurunu da buzdolabı poşetine koyun. Havasını alıp ağzını sıkıca
bağlayın, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün içli köfte kalıbıyla, içli
köfte şekilleri verin ve yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alıp servis
yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder