İçli Köfte

 


İçi için:

350gr. Kıyma

2 Soğan (küçük küp doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

2 Yemek kaşığı tereyağı

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Silme yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Dışı için malzemesi:

1,5 Su bardağı ince bulgur

1 Çay bardağı irmik

2 Su bardağı sıcak su

1 Çay bardağı un

1 Tatlı kaşığı salça

1Yumurta

Pul biber, karabiber, isot

Kırmızı toz biber, tuz

Yapılışı: Yağları (hafif ağır olmayan market tereyağından kullandım) tavaya alıp eritin. Soğanı ilave edip kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Baharatları, maydanozu, tuzu koyup 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp iyice soğutun. Soğuyunca buzdolabına kaldırın ve bir gece bekletin. Dışını hazırlamak için küçük bir tencereye irmiği, bulguru, baharatları, tuzu alıp karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su döküp karıştırın. Üzerine kapak kapatın ve 15 dakika bu şekilde bekletin. Yoğurma kabına irmikli karışımı koyun. Diğer dış malzemelerini de ilave edip, elinizi ara ara ıslatarak iyicene yoğurun. Macun kıvamında olmalıdır. Hazırlanan içli köftenin dış hamurunu da buzdolabı poşetine koyun. Havasını alıp ağzını sıkıca bağlayın, bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün içli köfte kalıbıyla, içli köfte şekilleri verin ve yağda kızartın. Peçetede fazla yağlarını alıp servis yapın.

 


Yorumlar