Fırında Tavuk Şiş

 


2 Adet tavuk budu (kuşbaşı kemiksiz derili olarak kullandım)

Yeşil biber parçaları

Kiraz domates veya domates parçaları

Sosu için:

1 Tepeleme yemek kaşığı yoğurt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Çay kaşığı dolusu acılı ve acısız karışık biber salçası

1 Çay kaşığı dolusu domates salçası

Tuz, karabiber, pul biber, köri

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Yapılışı: Sos malzemelerini küçük bir kâseye koyup karıştırın. Tavuk etlerine ilave edip karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp 5-6 saat buzdolabında bekletin. 1 Tavuk parçası, 1 domates, 1 biber olacak şekilde bütün malzemeleri çöp şişlere geçirin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye, hazırlanan tavuk şişleri dizin ve fırında pişirin.


Yorumlar