Fırında Körili Tavuk Kanadı

 



Sosu için:

1 Büyük soğanın suyu

Yarım çay bardağı süt

1 Yemek kaşığı salça

Tuzot, köri, zerdeçal

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Ayrıca:

1 Kiloya yakın tavuk kanadı (867gr.)

Sebzesi için:

1 Patates, 1 havuç, 1soğan   

1 Küçük kâse hafif haşlanmış brokoli

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

 Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Sos malzemesini küçük bir kâseye koyup çırpın. Büyük bir kâseye tavuk kanatlarını alıp sosu ilave edin ve karıştırın. Üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin yarısına tavuk kanatlarını dizin. Üzerlerine kâsede kalan sosun hepsini sürün. Sebzeli karışımı hazırlamak için tüm sebzeleri temizleyin, yıkayın, İstediğiniz şekilde doğrayın. Baharatlarını, yağını, tuzunu ilave edip karıştırın. Tepsinin boş kalan kısmına, hazırlanan sebzeleri koyup yayın ve fırında pişirin. Mevsim salatasını, sebzeleri ve tavuk kanatlarını servis tabağına alın. Sebzelerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

 


Yorumlar