Sosu için:
1 Büyük soğanın suyu
Yarım çay bardağı süt
1 Yemek kaşığı salça
Tuzot, köri, zerdeçal
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Ayrıca:
1 Kiloya yakın tavuk kanadı (867gr.)
Sebzesi için:
1 Patates, 1 havuç, 1soğan
1 Küçük kâse hafif haşlanmış brokoli
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz
biber, isot
Yapılışı: Sos malzemesini küçük bir kâseye koyup
çırpın. Büyük bir kâseye tavuk kanatlarını alıp sosu ilave edin ve karıştırın.
Üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsinin yarısına tavuk kanatlarını dizin. Üzerlerine kâsede kalan
sosun hepsini sürün. Sebzeli karışımı hazırlamak için tüm sebzeleri temizleyin,
yıkayın, İstediğiniz şekilde doğrayın. Baharatlarını, yağını, tuzunu ilave edip
karıştırın. Tepsinin boş kalan kısmına, hazırlanan sebzeleri koyup yayın ve
fırında pişirin. Mevsim salatasını, sebzeleri ve tavuk kanatlarını servis
tabağına alın. Sebzelerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder