3 Adet elma
3 Yemek kaşığı şeker
Çeyrek limonun suyu
1 Paket vanilya
1 Silme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı su
Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
Ayrıca:
Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti
Elle iri kırılmış ceviz içi
Yapılışı: Elmaları soyun, içlerini temizleyin, yıkayın,
dilimleyin. Yayvan bir tencereye 1 su bardağı suyu, vanilyayı, limon suyunu,
gıda boyasını, şekeri koyun. Şekeri eriyene kadar karıştırın ve bir taşım
kaynatın. Tencereye elmaları dizin, üzerine tencerenin kapağını kapatın. Elmalar
yumuşayana kadar pişirin. Elmaları servis tabağına çıkarın. Tencerede kalan
suya, çok az su ile eritilmiş bir silme tatlı kaşığı mısır nişastasını ilave
edin. Sürekli karıştırarak pişirin. Sos kıvamına gelince küçük bir kâseye alın.
Ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın. Elma tatlısı soğuyunca, üzerine hazırladığınız
sosu gezdirin. Tatlının üzerine krem şanti sıkın (krem şantiyi bolca sıkın krem
şanti çok yakışıyor). Üzerine ceviz serpip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder