Elma Tatlısı

 



3 Adet elma

3 Yemek kaşığı şeker

Çeyrek limonun suyu

1 Paket vanilya

1 Silme tatlı kaşığı mısır nişastası

1 Su bardağı su

Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası

Ayrıca:

Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti

Elle iri kırılmış ceviz içi

Yapılışı: Elmaları soyun, içlerini temizleyin, yıkayın, dilimleyin. Yayvan bir tencereye 1 su bardağı suyu, vanilyayı, limon suyunu, gıda boyasını, şekeri koyun. Şekeri eriyene kadar karıştırın ve bir taşım kaynatın. Tencereye elmaları dizin, üzerine tencerenin kapağını kapatın. Elmalar yumuşayana kadar pişirin. Elmaları servis tabağına çıkarın. Tencerede kalan suya, çok az su ile eritilmiş bir silme tatlı kaşığı mısır nişastasını ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin. Sos kıvamına gelince küçük bir kâseye alın. Ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın. Elma tatlısı soğuyunca, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Tatlının üzerine krem şanti sıkın (krem şantiyi bolca sıkın krem şanti çok yakışıyor). Üzerine ceviz serpip servis yapın.


Yorumlar