İçi için:
2 Büyük soğan
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı pirinç
Maydanoz (ince doğranmış)
1-1,5 Yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşığı nar ekşisi sosu
1 Su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber,
Kırmızı toz biber, isot, nane
Pişirme sosu için:
2-3 Su bardağı su
2 Büyük diş sarımsak (küçük küp doğranmış)
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay kaşığı dolusu nane
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Ayrıca:
20 Adet dolmalık kuru biber
Yapılışı: İçini hazırlamak için, rondodan geçirilmiş
soğanları sıvı yağla birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Salçayı
ekleyip kavurun. Doğranmış maydanozu, baharatları, tuzu, nar ekşisi sosunu
koyup 1-2 dakika daha kavurun. 1 Su bardağı su ekleyip karıştırın. Üzerini
kapatıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika
dinlendirin. Kuru dolmalık biberleri kaynayan suya atın. 2 dakika haşlayıp
süzün. Soğuk suya koyup süzün. Fazla sularını hafifçe sıkın. Harcı kuru
dolmalık biberlerin içlerine doldurun ve tencereye dizin. Sosunu hazırlamak
için sarımsağı, yağı, baharatları, salçayı küçük bir tencereye koyup kavurun.
2-3 Su bardağı su koyup (3 su bardağı su kullandım), bir taşım kaynatın ve
ocaktan alın. Sıcak haldeki salçalı ve baharatlı suyu tencereye dolmaların
üzerine dökün. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte dolmalar pişene ve sosu
çekene dek pişirin. 1 Gece buzdolabında bekletip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder