Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması

 


İçi için:

2 Büyük soğan

1 Su bardağı sıvı yağ

2 Su bardağı pirinç

Maydanoz (ince doğranmış)

1-1,5 Yemek kaşığı salça

3 Yemek kaşığı nar ekşisi sosu

1 Su bardağı su

Tuz, karabiber, pul biber,

Kırmızı toz biber, isot, nane

Pişirme sosu için:

2-3 Su bardağı su

2 Büyük diş sarımsak (küçük küp doğranmış)

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı salça

1 Çay kaşığı dolusu nane

Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Ayrıca:

20 Adet dolmalık kuru biber

Yapılışı: İçini hazırlamak için, rondodan geçirilmiş soğanları sıvı yağla birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Doğranmış maydanozu, baharatları, tuzu, nar ekşisi sosunu koyup 1-2 dakika daha kavurun. 1 Su bardağı su ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin. Kuru dolmalık biberleri kaynayan suya atın. 2 dakika haşlayıp süzün. Soğuk suya koyup süzün. Fazla sularını hafifçe sıkın. Harcı kuru dolmalık biberlerin içlerine doldurun ve tencereye dizin. Sosunu hazırlamak için sarımsağı, yağı, baharatları, salçayı küçük bir tencereye koyup kavurun. 2-3 Su bardağı su koyup (3 su bardağı su kullandım), bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak haldeki salçalı ve baharatlı suyu tencereye dolmaların üzerine dökün. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte dolmalar pişene ve sosu çekene dek pişirin. 1 Gece buzdolabında bekletip servis yapın.


Yorumlar