Hamur için:
1 Yumurta
1 Kahve fincanı yoğurt
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı eritilmiş tereyağı
Çeyrek kahve fincanı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç için:
200gr. Kıyma
1 Tatlı kaşığı dolusu salça
1 Soğan (küçük küp kesilmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca: Sıvı yağ
Yapılışı: Harcını hazırlamak için, biraz sıvı yağda
soğan ve kıymayı kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Maydanoz, tuz ve
baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Hamurunu
hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm hamur malzemesini bir kâseye alıp karıştırın.
Unu ve tuzu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat
dinlendirin. Hamurdan 9 eşit beze yapın. Bezenin birini merdane ile açın.
Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. Bir kenarına, kıymalı içten koyun ve
rulo şeklinde sarın. İçe doğru kıvırıp gül şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş
tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de açın ve üzerlerine birer yemek
kaşığı sıvı yağ sürüp, kıymalı içten koyun ve rulo şeklinde sarın. Hazırlanan
ruloları tepsideki böreğin etrafına sarın. Üzerine sıvı yağ sürüp fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder