Kıymalı Elde Açma Kol Böreği

 


Hamur için:

1 Yumurta

1 Kahve fincanı yoğurt

1 Kahve fincanı süt

1 Kahve fincanı eritilmiş tereyağı

Çeyrek kahve fincanı sıvı yağ

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İç için:

200gr. Kıyma

1 Tatlı kaşığı dolusu salça

1 Soğan (küçük küp kesilmiş)

Maydanoz (ince doğranmış)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Ayrıca: Sıvı yağ

Yapılışı: Harcını hazırlamak için, biraz sıvı yağda soğan ve kıymayı kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Hamurunu hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm hamur malzemesini bir kâseye alıp karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 9 eşit beze yapın. Bezenin birini merdane ile açın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. Bir kenarına, kıymalı içten koyun ve rulo şeklinde sarın. İçe doğru kıvırıp gül şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de açın ve üzerlerine birer yemek kaşığı sıvı yağ sürüp, kıymalı içten koyun ve rulo şeklinde sarın. Hazırlanan ruloları tepsideki böreğin etrafına sarın. Üzerine sıvı yağ sürüp fırında pişirin.


Yorumlar