Hamuru için:
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
2 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
60gr. Margarin
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ayrıca:
Pudra şekeri, süt
Sütlü kuvertür çikolata
Yapılışı: Margarini eritin küçük bir kâseye koyun.
1,5-2 Saat buzdolabında bekletin. Margarinin altında biriken suyu atın
kullanmayın. Yumurtayı, yağları, pudra şekerini bir kâseye alıp karıştırın.
Nişastayı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak
bir hamur yoğurun. İstediğiniz şekilleri verip tepsiye dizin. Kurabiyeleri
fırında pişirin. Az sütü, çikolatayı yanmaz küçük bir tavaya alın. Sürekli
karıştırarak çikolatayı eritin. Soğuyan bazı kurabiyelerin uçlarını çikolataya
bulayın. Bazılarının üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder