Kurabiyeler

 


Hamuru için:

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri

2 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

60gr. Margarin

1 Paket vanilya

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Aldığı kadar un

Ayrıca:

Pudra şekeri, süt

Sütlü kuvertür çikolata

Yapılışı: Margarini eritin küçük bir kâseye koyun. 1,5-2 Saat buzdolabında bekletin. Margarinin altında biriken suyu atın kullanmayın. Yumurtayı, yağları, pudra şekerini bir kâseye alıp karıştırın. Nişastayı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. İstediğiniz şekilleri verip tepsiye dizin. Kurabiyeleri fırında pişirin. Az sütü, çikolatayı yanmaz küçük bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Soğuyan bazı kurabiyelerin uçlarını çikolataya bulayın. Bazılarının üzerlerine pudra şekeri eleyin.


Yorumlar