Kaymaklı Puf Puf Ekmek

 


Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım su bardağı ılık süt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı dolusu kaymak

1 Tatlı kaşığı dolusu şeker

1 Çay kaşığı tuz

Yarım paket (5gr.) instant maya

Aldığı kadar un

Ayrıca:

Chia tohumu, susam, haşhaş, çörek otu

Yapılışı: Ekmek hamurunu hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip, ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Hamur iki misli kabarana kadar fırın mayası verdirin. Hamuru bir kez yoğurun ve 3 eşit parçaya kesin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, yuvarlak şekil verdiğiniz ekmekleri koyun. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Chia tohumunu, susamı, haşhaşı, çörek otunu karıştırın. Ekmeklerin üzerine bıçakla artı şeklinde çizikler atıp, üzerlerine fırça ile su sürün. Üzerlerine tohum karışımından serpin ve fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra tepsinin üzerine temiz bir bez koyun. İlk sıcaklıkları çıkana kadar bu şekilde bekletin.


Yorumlar