Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
4,5 Yemek kaşığı şeker
4,5 Yemek kaşığı irmik
Üzeri için:
Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti
Yarım paket hazır çikolata sosu
Ayrıca:
Bir paket eti kakaolu bisküvi
Hindistan cevizi rendesi
Süt
Yapılışı: Yarım paket çikolata sosunu üzerindeki yazan
tarife göre, yarı yarıya indirilmiş sütle birlikte pişirin. Çikolata sosunu
soğumaya bırakın. Krema malzemesini küçük bir tencereye alın ve sürekli
karıştırarak pişirin. Islatılmış küçük bir tepsiye, bir sıra sütle ıslatılmış
bisküviyi dizin. Üzerine sıcak haldeki irmikli kremayı dökün. Kreması soğuyunca,
üzerine sütle ıslatılmış kalan bisküviyi dizin. Üzerine çırpılmış krem şanti
koyup yayın. Soğumuş olan çikolata sosunu bir kere karıştırıp, pastanın üzerine
döküp yayın. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. Buzdolabında birkaç saat
beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder