Bisküvili İrmik Pastası


Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

4,5 Yemek kaşığı şeker

4,5 Yemek kaşığı irmik

Üzeri için:

Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti

Yarım paket hazır çikolata sosu

Ayrıca:

Bir paket eti kakaolu bisküvi

Hindistan cevizi rendesi

Süt

Yapılışı: Yarım paket çikolata sosunu üzerindeki yazan tarife göre, yarı yarıya indirilmiş sütle birlikte pişirin. Çikolata sosunu soğumaya bırakın. Krema malzemesini küçük bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Islatılmış küçük bir tepsiye, bir sıra sütle ıslatılmış bisküviyi dizin. Üzerine sıcak haldeki irmikli kremayı dökün. Kreması soğuyunca, üzerine sütle ıslatılmış kalan bisküviyi dizin. Üzerine çırpılmış krem şanti koyup yayın. Soğumuş olan çikolata sosunu bir kere karıştırıp, pastanın üzerine döküp yayın. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

 

 

 


Yorumlar