Yağlı Ekmek

 


Hamur için

1 Yumurta

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı yoğurt

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

Ayrıca:

50gr. Tereyağı çörekotu, susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, 3 adet beze yapın. Tereyağını eritin. Bezenin birini merdane ve biraz unla açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Kare şeklinde olacak şekilde katlayın. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp, 15 dakika dinlendirin. Kare hamurlardan birinin üzerine çörek otu ve susam serpin. Çok az un serpin ve kare şeklinde açın. Yanmaz tavada az sıvı yağda arkalı önlü pişirin. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.


Yorumlar