Hamur için
1 Yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
Ayrıca:
50gr. Tereyağı çörekotu, susam
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan çok
yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, 3 adet beze yapın. Tereyağını
eritin. Bezenin birini merdane ve biraz unla açın. Üzerine eritilmiş tereyağı
sürün. Kare şeklinde olacak şekilde katlayın. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde
hazırlayıp, 15 dakika dinlendirin. Kare hamurlardan birinin üzerine çörek otu ve
susam serpin. Çok az un serpin ve kare şeklinde açın. Yanmaz tavada az sıvı yağda
arkalı önlü pişirin. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder