Hamuru için:
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağından bir parmak eksik süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Haşlanmış ezilmiş patates
Küçük küp doğranmış soğan
İnce doğranmış maydanoz
Salça, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı ve az sıvı yağ karışımı
Çörek otu
Yapılışı: Harcını hazırlamak için, soğanı sıvı yağla
birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Patatesi, maydanozu, tuzu, baharatları
ekleyip kavurun. Patatesli içi soğutun. Hamurunu hazırlamak için, hamur
malzemelerinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya
kesin. Hamurun birini merdane ile açın
ve 8 eşit parçaya kesin. Geniş kenarlarına patates içten koyup, rulo şeklinde
sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
çörek otu serpin. Patatesli rulo poğaçaları fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder