Muzlu Rulo Pasta 2

 

Pandispanyası için:

5 yumurta

5 Yemek kaşığı dolusu un

5 Yemek kaşığı şeker

5 Yemek kaşığı süt

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

1 Limon kabuğu rendesi

Kreması için:

2 Su bardağı süt

2 Yemek kaşığı şeker

2 Yemek kaşığı un

1 Paket vanilya

Arasına: 2 Büyük boy muz

Üzeri için:

Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti

Ayrıca: Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Kremayı hazırlamak için, tüm krema malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirip soğutun. Pandispanyasını hazırlamak için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına 5 yemek kaşığı şekeri ilave edin. Katılaşmadan katı kar görüntüsüne gelene kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarını, sütü ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamuru döküp yayın ve fırında pişirin. Fırından alıp, yağlı kâğıdı çıkarmadan rulo haline getirin ve soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Soğuyunca kâğıdından çıkarın ve üzerine hazırlanan kremayı sürün. Üzerine kabukları soyulmuş muzları bütün halde koyun. Rulo şeklinde sarın. Üzerine çırpılmış krem şantiyi sürün ve hindistan cevizi rendesi serpin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar