Pandispanyası için:
5 yumurta
5 Yemek kaşığı dolusu un
5 Yemek kaşığı şeker
5 Yemek kaşığı süt
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
1 Limon kabuğu rendesi
Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
Arasına: 2 Büyük boy muz
Üzeri için:
Yarım su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti
Ayrıca: Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Kremayı hazırlamak için, tüm krema malzemelerini
küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirip soğutun. Pandispanyasını
hazırlamak için, yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına 5 yemek
kaşığı şekeri ilave edin. Katılaşmadan katı kar görüntüsüne gelene kadar mikserle
çırpın. Yumurta sarılarını, sütü ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Unu,
vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamuru döküp yayın ve
fırında pişirin. Fırından alıp, yağlı kâğıdı çıkarmadan rulo haline getirin ve soğuyana
kadar bu şekilde bekletin. Soğuyunca kâğıdından çıkarın ve üzerine hazırlanan
kremayı sürün. Üzerine kabukları soyulmuş muzları bütün halde koyun. Rulo
şeklinde sarın. Üzerine çırpılmış krem şantiyi sürün ve hindistan cevizi
rendesi serpin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder