1 Büyük ve kalın havuç
4 Yemek kaşığı şeker
10 Adet pötibör bisküvi
1 Avuç dövülmüş
ceviz içi
Üzeri için:
Yarım su bardağı süt
1 Poşet krem şanti
2 Yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Şekeri ve havucu tavaya alın. Havuç suyunu
salıp çekene dek pişirin. Ocaktan alıp içine cevizi, kırılmış bisküviyi ilave
edin ve karıştırın. Küçük bir kâseye streç folyoyu, dışarı taşacak şekilde
yerleştirin. İçine havuçlu karışımı koyun. Kenarlarından sarkan streç
folyoyu üzerine kapatın. Buzlukta birkaç saat bekletin. Sütü, krem şantiyi,
hindistan cevizi rendesini çırpın. Buzlukta bekletin. Pastanın üzerindeki streç
folyoyu çıkarın ve üzerine kremayı sürün. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder