Gül Poğaça

 


Hamuru için:

100 gram yumuşak margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı şeker

Yarım paket ınstant maya

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

İçi için: Süzme peynir

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Çörekotu, susam

Yapılışı: Hamur malzemesinden, mayalı hamur hazırlayın. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru iki misli kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca 1 kez yoğurun. 10 Adet beze hazırlayın. Bezeleri elinizle açın, içlerine süzme peynir koyun. Rulo şeklinde sarın ve içe doğru kıvırıp gül şekline getirin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu susam serpip, fırında pişirin. Yumuşacık olmaları için, fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana dek bu şekilde bekletin.

 


Yorumlar